Skip to main content

Nyheter

4.4.23/MS

Vårmötet har hållits den 26.3 med 15 medlemmar närvarande. Vi avtackade Jaan Siitonen som avgick som ordförande efter en period på sex år. Även Eva Molander och Mette Råman avgick från styrelsen. Kenneth Höglund återvaldes för en ny tre års period och som nya medlemmar invaldes John Tallqvist som ställer upp som ordförande och Bo-Erik Mannerström.

Efter mötet skålades det i skumvin som bjöds med tilltugg.

13.2.23/MS

AV i Sörnäs har för år 2023 fått två understöd för vår barnverksamhet: 3000 euro av Stiftelsen Tre Smeder och 1500 euro av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Ett stort tack till dessa stiftelser.

23.1.23/MS

AV-teaterns program har publicerats och biljetter till pjäsen Man får väl ställa upp är nu bokade till den 17.3. Mera info om hur man anmäler sig skickas ut till alla med e-post inom kort samt publiceras på webbplatsen under rubriken verksamhet.

13.12.23/MS

AV i Sörnäs har firat sin julfest i Glaspalatsets restaurang, vilket var ett nytt ställe för föreningens julfest. Lokalen var något kylig men stämningen desto varmare. Viceordförande Christian von Alfthan inledde kvällen med att önska alla 34 deltagare välkomna. Vi blev bjudna på en utsökt trerätters meny i lappländsk stil med ren som huvudrätt och tillhörande viner. Programmet var dansuppvisning, sittdans, ringdans och allsång.

8.9.22/MS

AV i Sörnäs har vid månadsskiftet fått en hel del leksaker och barnböcker av Folkhälsans Daghem i Hagalund som avslutar sin verksamhet. Tack till Linda Gustafsson som drar föreningens barnklubb som ordnat det!

9.8.22/MS

Vi börjar anlita föreningsspalten i Hufvudstadsbladet på måndagar. Kolla in den för att se vad som är på gång.

Höstens medlemsbrev skickas också ut inom kort.

23.5.22/MS

Konstklubben besökte Borgå den 19.5. Läs mera om utfärden och se bilder under konstklubben.

9.5.22/MS

På vårens sista teaterbesök, en vandring genom Svenska Teatern med Topelius, deltog en liten grupp på sju medlemmar. Vi fick se hur det ser ut bakom kulisserna och övriga utrymmen dit publiken vanligtvis inte kommer och höra om teaterns historia med Topelius (Simon Häger) som guide.

5.5.22/MS

Problem med webbplatsen

Det har under våren uppdagats tekniska problem med webbplatsen, vilket beror på problem med servern och problemen har inte ännu kunnat lösas. Bilder och andra uppdateringar är inte i skick men vi hoppas att det löser sig inom kort.

28.3.22/MS

Gardinupphängningstalko i klubblokalen:
Gunilla Cavonius har sett till att klubblokalens gardiner blivit tvättade och reparerade. I mars har en del av seniorsoppedeltagarna tillsammans med Gunilla hållit gardinupphängningstalko två gånger i samband med lunchen. Klubblokalen ser nu betydligt prydligare ut. Tack till Gunilla och talko-deltagarna!

4.1.2022/MS

Arbetets Vänner i Sörnäs firade sin julfest i år efter en paus på två år då julfesten måste inhiberas år 2020. Festen ordnades på Tekniskas salar i den mindre av deras lokaler lördagen 11.12 kl. 18:00. Vi var endast 28 närvarande i år då hela fem personer var tvugna att utebli på grund av sjukdom eller karantän.

Festen hade ett rikligt program i år. Vice-ordförande Christian von Alfthan önskade alla välkomna. Marjatta Staffans läste dikten Tomten av Viktor Rydberg och var försångare i allsången. Vi fick också njuta av dansuppträdanden av rounddans-kretsen och lärarna i rounddans, Christian von Alfthan och Gunilla Cavonius samt Marjatta och Olof Staffans. Gunilla Cavonius drog också ett par sittdanser. Alla som ville hade också möjlighet att delta i ringdanser.  Margita Slätis hade sammanställt en frågesport om julen där fyra personer vann choklad, då tredjeplatsen blev delad.

Middagen var god och bestod av Toast Skagen, kalvfilé och vitchoklad-havtornstårta med tillhörande drycker.

Back to top of page