Skip to main content

Konstklubben

Konstklubben besöker en konstutställning per månad från september till maj. Museibesöket är guidat. Till varje utställning har man två möjligheter att delta, antingen en onsdag eller en torsdag. Man anmäler sig till kretsledaren på förhand antingen per e-post eller per telefon. Inträdesavgiften till muséet betalar deltagaren själv men guiden bekostas av föreningen. Efter den guidade rundturen går vi på ett närbeläget kafé för gemensam kaffepaus. Konstklubben gör också en utfärd i maj vilken är öppen för alla medlemmar i föreningen.

Konstklubben sponsoreras år 2021 av Understödsföreningen för Arbetets Vänner Huvudföreningen.

Vårens 2021 museibesök:
Ateneum – Ilja Repin
Tisdagen 1 juni kl. 13:15
Vi börjar med en halv timmes introduktion om Ilja Repin i föreläsningssalen, därefter får vi bekanta oss med utställningen på egenhand. Gemensam kaffestund i caféet ca kl. 14:30.

I september 2021 åker konstklubben på en tredagarsresa till Åland ifall epidemiläget tillåter. Alla medlemmar i AVS kan delta i resan. Anmäl dig till Heidi Hintze. Resan kosta 725 € per person i dubbelrum och 825 € i enkelrum. Vi besöker Ålands konstmuseum och Önningebymuséet samt guidad rundtur i Mariehamn på måndag, landsbygdsrundtur med besök till Eckerö post- och tullhus, Fängelsemuséet Vita Björn, Kastelholms slott, Bryggeri Stallhagen med provsmakning av öl samt konstrunda på Andersudde på onsdag, Smakbyafton med Michael Björklund på onsdag kväll, Ålands Sjöfartsmuseum och Pommern på torsdag. Vi bor på hotell Arkipelag och reser med Viking Line från Åbo under dagtid. Gemensam transport till och från Åbo. Detaljerat program fås av Heidi Hintze.

Kretsledare: Heidi Hintze, heidi.hintze@aol.com, tfn 050 532 1273

Back to top of page