Skip to main content

Medlemsbrevet

Medlemsbrev hösten 2021

Augusti 2021

Bästa medlem,

Då vi skickar ut detta brev håller pandemisituationen på att förvärras igen i stället för att förbättras som vi trodde ännu i början av sommaren. Därför kan vi inte nu meddela om exakta tidpunkter för när verksamheten inleds. Styrelsen följer hela tiden med myndigheternas restriktioner och vi hoppas inleda verksamheten så fort som möjligt. Kretsledaren kommer att vara i kontakt med dem som deltar i kretsen och de nya som anmält sitt intresse att delta då verksamheten kommer i gång. Vi har också för avsikt att inleda två nya verksamhetsformer nu på hösten eller senast på våren: Asahi och Seniorsoppa. Asahi är en lugn motionsform som passar alla men speciellt seniorer. Den utförs stående men kan också göras sittande vid behov. Seniorsoppa är en gemensam lunch där vi har möjlighet att träffas och umgås och samtidigt få i oss en näringsrik soppa. Alla daglediga får gärna delta i dessa, även yngre medlemmar. Det går bra att kombinera dessa två då de ordnas efter varandra på onsdagar. Om du är intresserad av dessa vänligen kontakta avsornas@welho.com för att kretsledaren skall kunna kontakta dig ifall verksamheten kan komma i gång senare på hösten. Dessutom vill vi påminna alla föräldrafikadeltagare att då ni inte längre är daglediga kan ni gärna gå med i barnklubben som ordnas under kvällstid och riktar sig till barnfamiljer med lite äldre barn.

Vi ordnar också hela tre teaterbesök nu på hösten då så många teaterbesök blev inhiberade under 2020 och våren 2021. Vi hoppas att besöken kan förverkligas, senare på hösten kanske med coronapass. Observera att anmälningstiden till det första besöket går ut redan 29.8. Välkommen med! Ålands-resan i konstklubbens regi blev flyttad till september.

Vi vill påminna om våra nya hemsidor vilka finns under adressen avs.arbetetsvanner.fi (eller arbetetsvanner.fi för hela rörelsen). Vi kommer att utvidga texterna och sätta till nytt material kontinuerligt.

Från och med 2021 hyr vi ut lokalerna till medlemmar t.ex. för privata fester för ett pris om 50 euro/gång/lokal då lokalerna är lediga. Om du vill hyra lokalen ska du kontakta verksamhetsledaren avsornas@welho.com.

Vi vill också passa på att gratulera april månads jubilarer så här i efterskott. Adresser sändes inte ut från SFV i april – maj på grund av distansarbete.

 

AV SÖRNÄS KRETSAR

Kretsarna verkar i föreningens lokaler, klubblokalen och AV-sidan, på Björneborgsvägen 1 i Munkshöjden. Välkommen att delta! Pröva också gärna på något nytt.

Asahi – NY KRETS
Onsdag förmiddagar, klubblokalen, start tidigast i oktober, meddela ditt intresse till kretsledaren för att få information då verksamheten kör i gång
kretsledare Margita Slätis, avsornas@welho.com, tfn 044-236 5296
Kom med och håll kroppen i skick! Asahi har utvecklats av fyra finländare med inspiration från kinesisk hälsomotion. Rörelserna främjar på ett helhetsmässigt sätt upprätthållandet av rörelseförmåga och balans och kan göras både på ett lättare och ett tyngre sätt. Kombinera gärna med seniorsoppa som hålls efter lektionen.

Barnklubb
Från och med hösten träff två gånger i månaden den andra och sista torsdagen i månaden
kl. 17 – 19, AV-sidan, startdatum meddelas senare till deltagarna
kretsledare Mette Råman, mette.raman@gmail.com, tfn 040 535 4145
Barnklubben sponsoreras under hösten 2021 av Stiftelsen Tre Smeder.
Barnklubben riktar sig till barn över 1 år som vuxit ur föräldrafikan. Träff med familjen (barn och förälder, mor- eller farförälder) för att umgås med andra där träffar med både teman (t.ex. musikstund) och lediga former ordnas. Lätt servering varje gång.

Bridgekretsen
tisdagar 17:30 – 21:30, klubblokalen, startar då läget tillåter
kretsledare Åge Grahn, age.grahn@kolumbus.fi, tfn 040 544 1641
Kom med och spela bridge i trevligt sällskap!

Capoeira
onsdagar 16:30 – 17:15 för barn i lågstadieåldern och 17:15 – 18:00 för barn 5 – 6 år, en ny grupp börjar på torsdagar 17:15 – 18:00 ifall det finns efterfrågan, klubblokalen, start 18.8
kretsledare Willy Aleksiunas, capoeira.klubb@protonmail.com, tfn 040 418 1170,
Capoeira sponsoreras hösten 2021 av Stiftelsen Tre Smeder.
Capoeira är ett sociokulturellt uttryck som kommer från Brasilien. Den är en utmärkt aktivitet där man sjunger, rör på sig, dansar och spelar instrument.

Diskussionsklubben ”Tillsammans lär vi mer”
Diskussionsklubben ordnas inte under höstterminen 2021. Om det finns villiga dragare vänligen kontakta verksamhetsledaren.

Föräldrafika
måndagar 10:00 – 12:30, AV-sidan, start 30.8
kretsledare Maria Grahn, grahnmia@gmail.com, tfn 044 304 6263 fram till september
Föräldrafika sponsoreras hösten 2021 av Stiftelsen Tre Smeder.
Mammor, pappor, far- och morföräldrar och barn träffas och umgås under lediga former. Servering varje gång. Leksaker för barnen finns. Information om program publiceras på Facebook https://www.facebook.com/foraldrafika/

Konstklubben
onsdagar eller torsdagar kl. 13 eller 14, en till två gånger per månad
kretsledare Heidi Hintze, heidi.hintze@aol.com, tfn 050 523 1273
Konstklubben sponsoreras år 2021 av Understödsstiftelsen för Arbetets Vänner Huvudföreningen.
Vi besöker månatligen aktuella konstutställningar med guide. Ett separat informationsbrev skickas senare till medlemmarna i konstklubben. Besöken och uppdateringar finns även på klubbens webbsida.

Meditationskretsen
Meditationskretsen ordnas inte under höstterminen 2021.

Rounddance
fredagar 10:30 – 12:00 fortsättningskurs och 12:15 – 14:00 fördjupad kurs, AV-sidan, startar då läget tillåter
kretsledare Christian von Alfthan, christian.von.alfthan@iki.fi, tfn 040 544 1649
Pardans där alla dansar efter en viss koreografi. Vi dansar cha cha, vals, rumba, two step.

Seniorsoppa – NY KRETS
onsdagar lunchtid, klubblokalen, start tidigast i oktober, meddela ditt intresse till kretsledaren för att få information då verksamheten kör i gång
kretsledare Margita Slätis, avsornas@welho.com
Kom med och ät näringsrik sopplunch i trevligt sällskap! En deltagaravgift tillkommer och i den ingår varierande soppa, bröd och vatten/citronvatten. Soppans pris och leverantör klarnar senare. Matlistan hittas på kretsens webbsida då verksamheten kör igång. Deltagarna hjälper till med framdukning och undanstädning enligt ett på första träffen överenskommet roterande schema. AVS bjuder på kaffe med kex efter soppan. Kombinera gärna med asahi som hålls före lunchträffen.

 

ÖVRIG VERKSAMHET

Teater och konserter

Teatrarna är måna om deltagarnas säkerhet och bokar ännu under hösten in endast ett begränsat antal personer till föreställningarna (beroende på situationen kan detta ändras under höstens gång). Man ombeds även ha munskydd på sig och vid minsta symtom får man boka om biljetten. Ytterkläder får tas med in i salen och läggas på de lediga platserna/raderna för att undvika köbildning till garderoben. Uppdaterade instruktioner skickas till deltagarna per e-mail ca en vecka före pjäsen.

Tove Jansson – visdiktaren
onsdag 15.9.2021 kl. 19:00 på Svenska Teatern,
anmäl dig senast 29.8 genom att betala    20 € till föreningens konto Aktia FI56 4055 5452 3225 01. Skriv Tove och deltagarens/deltagarnas namn i meddelandefältet. Platserna är på parkett. Vi träffas vid huvudentrén kl. 18:30 för utdelning av biljetterna. Mera information skickas till deltagarna per e-post ca en vecka före besöket.
Vi har nu en ny möjlighet att delta i den redan två gånger inhiberade föreställningen.
En stämningsfull konsertföreställning med Emma Klingenberg, en pianist och två multimusiker. Både nyfunna vistexter av Tove Jansson i nya tonsättningar och kända sånger ur hennes visskatt framförs. Det strömmade musik genom Tove Janssons liv och skapande.

Ahlfors & Siikala
tisdag 26.10.2021 kl. 19 på Svenska Teatern
, anmäl dig senast 26.9 genom att betala 20 € till föreningens konto Aktia FI56 4055 5452 3225 01. Skriv Ahlfors och deltagarens/deltagarnas namn i meddelandefältet. Pjäsen ges på AMOS-scenen. Vi träffas vid norra entrén kl. 18:30 för utdelning av biljetterna. Mera information skickas till deltagarna per e-post ca en vecka före besöket. Redan tio minuter efter att anmälningstiden öppnade var Ahlfors & Siikalas föreställningar så utsålda att vi fick boka endast 23 platser på en tisdag, vilket krockar med bridgen (övriga dagar hade bara en handfull platser kvar). Om fler än 23 personer anmäler sig betalar vi tillbaka biljettpriset då det inte går att få tilläggsbiljetter. Vi bjuder ut eventuella åtringsbiljetter i anmälningsordning till dem som inte ryms med.
Föreställningen Ahlfors&Siikala är en dialog på svenska och finska av, med och om Ritva Siikala och Bengt Ahlfors. Den berättar om en barndom i bombskydd och lek bland ruiner, om vuxenlivets motgångar och ljuvligheter, konflikten mellan arbete och familjeliv, svartsjuka och yrkesavund.

Musikalen Once
onsdagen 24.11.2021 kl. 19 på Lilla Teatern
, anmäl dig senast 31.10 genom att betala 40 € till föreningens konto Aktia FI56 4055 5452 3225 01. Skriv Once och deltagarens/deltagarnas namn i meddelandefältet. Platserna är på läktaren. Vi träffas vid huvudentrén kl. 18:30 för utdelning av biljetterna. Mera information skickas till deltagarna per e-post ca en vecka före besöket.
Ett oväntat möte på en gata i Dublin mellan en irländsk musiker och en tjeckisk invandrare blir upptakten till en intensiv berättelse om kärlek och musik, en vacker kärlekshistoria färgad av livets bitterljuva harmonier, berättad med värme och humor. Once tolkas av en tolvmanna skådespelar- och musikerensemble som står för en musikalisk fest utan like. Once är idag den enda produktionen i sitt slag som kammat hem både Oscar-, Tony-, Olivier och Grammy-utmärkelser.

Möten och andra sammankomster

Höstmöte
söndagen den 21.11.2021 kl. 17:00
, i klubblokalen eller som distansmöte
På mötet behandlas verksamhetsplan och budget för år 2022. E-post om mötesarrangemangen skickas ut till alla medlemmar till vilka vi har en fungerande e-postadress ca två veckor före mötet. Efter mötet coronasäker servering och eventuell fest.

”Efter covid” -fest
Mera info om en eventuell ”efter covid”-fest skickas senare om den blir av.

Julfest
lördagen 11.12 kl. 18, Tekniskas salar, Eriksgatan 2, 6. våningen, 25 € (endast för medlemmar), anmäl dig genom att betala avgiften till kontot Aktia FI56 4055 5452 3225 01 senast 30.11. Skriv julfest och deltagarens/deltagarnas namn i meddelandefältet.
Glöggservering, middag och program.

Utflykter och resor

Konstklubbens resa till Åland 8 – 10.9.2021
Anmälningstiden gick ut 6.8, för eventuella åtringsplatser tag kontakt med Heidi Hintze, heidi.hintze@aol.com .

STYRELSEMEDLEMMAR ÅR 2021

Jaan Siitonen, ordförande
Christian von Alfthan, viceordförande
Kenneth Höglund, viceordförande
Åge Grahn, ekonom
Tina Wigg
Mette Råman
Eva Molander

Margita Slätis fungerar som styrelsens sekreterare

 

Vi önskar er alla en frisk och fin höst!

 

Jaan Siitonen                                           Margita Slätis
ordförande                                                verksamhetsledare
jaansiitonen@gmail.com                    avsornas@welho.com
041 530 5531                                             044 236 5296

Back to top of page